Home > Nieuws > Link of rechts af?

Link of rechts af?

door | apr 13, 2022 | Geen categorie, Groen Laren fractie, Larense gemeenschap

Heel erg trots en ontzettend blij zijn we met zo veel stemmen op 16 maart; twee zetels in de nieuwe gemeenteraad! Heel erg veel dank aan al die stemmers die ons dorp een mooie groene en sociale toekomst gunnen.

Vanzelfsprekend gaan we in de raad, de commissies en op alle andere plekken meer dan onze best doen om onze plannen concreet te maken. Het zou natuurlijk nog mooier zijn als we ook in het college mee zouden kunnen beslissen, maar dat is op dit moment nog niet helemaal duidelijk al stemmen de eerste tekenen niet vrolijk.

Gaan de partijen die het vorige college vormden (misschien aangevuld door D 66) verder? De ervaringen de afgelopen jaren zijn niet bepaald hoopgevend; geen sociale woningbouw, maar dure luxe appartementen. Geen opbouwend sociaal en financieel beleid, maar verschraling en verkopen van gemeentelijk onroerend goed, maar bovenal weinig zicht op een zonnige en duurzame toekomst.

Dat er gewerkt moet worden aan de toekomst is overduidelijk; de klimaatdoelen van Parijs raken steeds verder uit beeld en snelle actie is vereist. Ook op gemeentelijk niveau zoals bijvoorbeeld de zeer zorgelijke situatie m.b.t. het verkeer. Als maatregelen beperkt blijven tot de aangekondigde aanpassing van de verkeerslichten is dat veel te mager. Nog steeds voornamelijk sneller afwikkelen van het  gemotoriseerde verkeer als uitgangspunt zonder aandacht voor co2 uitstoot, klimaat en leefbaarheid.

Daar hebben wij echt veel betere plannen voor. Geen half werk met echte stappen.

Als behoud opnieuw het vertrekpunt wordt, dan is de toekomst letterlijk en figuurlijk grijs want met Larens behoud, de VVD en D66 als groen schaamlapje en gaan we achteruit. Wij denken en helpen graag mee voor we helemaal de verkeerde kant op gaan

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This