Home > Nieuws > Aan de slag

Aan de slag

door | mrt 31, 2022 | Geen categorie, Groen Laren fractie

Op woensdag 30 maart zijn de nieuwe gemeenteraden in Nederland geinstalleerd, en zo ook in Laren. Bart en Andreas gaan in die raad voor Groen Laren aan de slag, werken aan een groener, socialer en aantrekkelijker dorp. We hebben er zin in.

Voordat er echt voorstellen en plannen gemaakt kunnen worden zal er eerst een nieuw college van burgemeester en wethouders gevormd moeten worden. Een burgemeester is er natuurlijk al, maar de wethouders zullen afkomstig zijn van de partijen die het over een programma eens kunnen worden.

In de nieuwe verhoudingen en aantal zetels in de raad heeft Larens Behoud het voortouw gekregen aangezien dat de grootste partij is met vier zetels. Om een meerderheid in de raad te krijgen zijn er acht zetels nodig en dat kan in een aantal combinaties. Dat kan natuurlijk “over rechts”, dat wil zeggen een doorstart van de vorige coalitie van Larens Behoud en VVD. Dat valt gezien de ervaringen van de afgelopen jaren niet te hopen. Gelukkig is er ook een mogelijkheid over links: Larens Behoud, D66 en natuurlijk Groen Laren.

Wij denken en werken graag mee want we willen natuurlijk onze ideeen  graag verwezenlijken. De afgelopen dagen is informateur Jan den Dunnen de partijen langsgegaan om de wensen en meningen te peilen. Met zijn informatie zal er daarna gepraat gaan worden over mogelijke samenwerking van partijen. Nog even wachten dus op het nieuwe college.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This