Home > Nieuws > Heilige huisjes: de politiewoningen

Heilige huisjes: de politiewoningen

door | feb 9, 2023 | Geen categorie, Wonen

Er was dinsdag nog maar een klein stukje over van de roemruchte zogenaamde politiewoningen en inmiddels is er al helemaal niets meer van over. De witte huizen op de Harmen Vosweg op de mooiste plek van, aan de rand van ons dorp zullen over enkele maanden vervangen zijn door een aantal splinternieuwe woningen. De corporatie Gooi en Omstreken gaat er een prachtig project neerzetten.

Er is jammer genoeg te weinig ruimte in Laren. Veel te weinig ruimte om nieuwe woningen te bouwen en nog minder ruimte om sociale huurwoningen te bouwen. Maar is dat ook echt zo?

Laren toont behoorlijk vol en er lijken geen bouwplekken meer beschikbaar. Maar er zijn wel heel veel woningen nodig dus we zullen nog  beter moeten gaan zoeken en creatief worden bij de mogelijkheden die er zijn. Dan zullen er misschien “heilige huisjes” moeten wijken. Dat wil zeggen dat we het misschien  goed moeten gaan vinden dat die grote tuin met één huis erop bebouwd gaat worden met  meer huizen. Misschien grote panden gaan splitsen of winkels gaan bewonen. Er zijn vast nog meer creatieve ideeën. De hoogste tijd dat het hoog op de agenda komt.

Manus de Goede, de Larense agent die heel lang een van de huisjes bewoonde, zou waarschijnlijk zijn ogen niet geloofd hebben: wat gaat dat mooi worden!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This