Home > Nieuws > Te huur

Te huur

door | sep 12, 2021 | Wonen

Het raadhuis aan de Eemnesser schijnt heel duur te zijn.

Wat moeten we daar dan mee? De wethouder zou het graag te gelde maken om zo zijn lekke begroting te dichten. Met de opbrengst van de ambtwoning is dat ook gelukt. De wethouder: “Het onderzoek naar de verkoop is al bijna klaar” en de gewenste uitkomst staat waarschijnlijk al vast: Goed idee!

De gemeenteraad zou naar Eemnes verhuizen of eventueel in het Brinkhuis moeten gaan overleggen. Ongetwijfeld zal de goedkoopste oplossing ook zomaar ineens de beste blijken te zijn zoals te doen gebruikelijk is bij dergelijke voorstellen.

Ter zake: Volgens de goedgekeurde jaarrekening is de boekwaarde een bescheiden 2,6 miljoen euro.

Maar waarom verkopen?

Er staat veel kantoorruimte leeg, ook in Laren. Die is lastig te verhuren of te verkopen. Tegelijkertijd is er een schreeuwend tekort aan betaalbare woningen in het dorp. Kunnen we dat niet in een klap op lossen door het raadhuis geschikt te maken voor bewoning?

Misschien zijn er onder de huidige huurders in het raadhuis die graag willen blijven maar er komt minstens 600 m2 vrij. Mogelijk nog meer als de parkeerplaats ook bebouwd kan worden. Volop mogelijkheden om een  aantal woningen te realiseren zijn. Of de gemeente het zelf, de woningbouwvereniging of nog een andere partij het op moet gaan pakken en uit moet gaan voeren is niet zo snel te zeggen.

Er zijn vast heel veel bezwaren te verzinnen, en die zullen geroepen worden. Maar er zijn minstens zo veel voordelen. In ieder geval nadenken en een onderzoek laten verrichten naar de haalbaarheid. In ieder geval voordat het in handen komt van een ontwikkelaar die minder opheeft met de gewone woningzoekenden.

In de raadsvergadering van september zullen we een motie indienen om een haalbaarheids onderzoek naar het ontwikkelen van woonruimte in het raadhuis.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This