Home > Nieuws > Lekker, verstandig of goed bezig?

Lekker, verstandig of goed bezig?

door | aug 31, 2021 | Wonen

De hardnekkigheid waarmee de wethouder vragen met betrekking tot de verleende subsidie bagatelliseerde had natuurlijk al alle mogelijke alarmbellen moeten doen rinkelen!

Via uitgebreide persberichten kondigt de Larense tennisclub (voluit en officieel LLTC) de aanleg aan van vier padelbanen aan. Padel is een zeer snel aan populariteit winnende sport. Een combinatie van tennis en squash. Ze staan gepland op het zogenaamde inloopveldje van de hockeyclub (voluit en officieel LMHC).

De ingediende plannen en de daarvoor benodigde subsidie zijn door het college al goedgekeurd. Overigens zonder enige instemming van de raad. Ik denk dat ik tot mijn schande niet opgelet heb en dat is niet zo best.

Dat is vooral niet zo best om een viertal redenen.

Het aantal vierkante meters gemeentegrond geschikt voor woningbouw is bijna net zo schaars  als de ruimte in de portemonnee van de gemeente. De behoefte aan sociale woningbouw is groot. De plek op de Eemnesserweg is een uitstekende locatie voor appartementen die daar gebouwd zouden kunnen worden en daarmee zou de gemeente een goede slag kunnen slaan om daar 100% sociale woningbouw te realiseren.

Elders in Laren (sportcomplex sv Laren) is ruimte genoeg door een herinrichting van de daar liggende tennisbanen. De aanleg van padelbanen op het complex van SV Laren zou deze vereniging een enorme boost geven en met de aanleg kan de grond van deze te kleine tennisafdeling veel beter gebruikt worden.
De financiële situatie van de gemeente is niet bepaald rooskleurig; de gemeente zou beter op de kleintjes moeten letten en het verlenen van een aanzienlijk bedrag aan financiële steun is zeer opmerkelijk.

De tamelijk ondoorzichtige procedure met betrekking tot de besluitvorming en de slechte communicatie  is bedenkelijk. Zo is het niet duidelijk wat de rol is geweest van de net ingestelde sportraad.

Natuurlijk zijn sporten en gezondheid heel erg belangrijk en zijn de sportievelingen goed bezig, maar deze plannen zouden nog eens heel even goed bekeken moeten worden door de raad.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This