Home > Nieuws > Ridders, slangen en draken in je tuin

Ridders, slangen en draken in je tuin

door | aug 29, 2021 | Larensgroen, Natuur en milieu

Om te oogsten moet je eerst zaaien en als je dat gedaan hebt met de zaden uit dit zakje zou je drakenkop, slangenkruid en riddersporen mogen verwachten.

In het zakje zaden zit 5 gram bloemenzaad van heel veel verschillende soorten die druk bezocht worden door insecten, met name bijen. Met de inhoud kun je ongeveer 5 vierkante meter inzaaien.

Zaaien kun je doen vanaf half maart maar het mooiste is natuurlijk als je dat op 16 maart doet; de dag van de gemeenteraadsverkiezingen! Dan heb je in de loop van de zomer, het najaar en ook het seizoen daarop nog volop bloeiende planten. Het mengsel bestaat namelijk uit zaden van een een- en tweejarige planten. Maar als de planten zelf weer zaad kunnen produceren en verspreiden heb je er natuurlijk nog langer plezier van.

Maak de grond enigszins los met een hark en zaai het zaad op de grond. Hark het zeer los in en sproei het bij droogte regelmatig.

Behalve van de in de titel genoemde planten tref je in dit mengsel ook nog zaden aan van o.a. Dropplant, goudsbloem, korenbloem, chrysant, meisjesogen, hondstong, slaapmutsje, zonnehoed, kokardebloem, malva, vlasleeuwerik, honingklaver komijn, teunisbloem, papaver, phacelia, reseda, zinnia, zeepkruid, pekbloem, boerenwormkruid en natuurlijk niet te vergeten wonderbloem.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This