Home > Nieuws > Tafelzilver

Tafelzilver

door | jul 8, 2021 | Wonen

Larense Raadhuis aan de EemnesserwegHet raadhuis aan de Eemnesser schijnt heel erg duur te zijn.

Wat zouden we dan met het raadhuis moeten doen? De wethouder die over de centen gaat zou het graag willen verpatsen om zo zijn lekke begroting te dichten. Naar zijn zeggen is het onderzoek naar een mogelijke verkoop al bijna klaar. Waarschijnlijk staat de gewenste uitkomst al vast: dat is een heel goed idee!

De raad zou naar de raadzaal in Eemnes verhuizen om daar te vergaderen of eventueel in het Brinkhuis moeten gaan overleggen. Daar zal ook ongetwijfeld de goedkoopste oplossing ook zomaar ineens de beste blijken te zijn. Daar valt nog veel meer over te zeggen en daar zijn ook meer interessante aspecten te benoemen maar daarover later meer.

Het raadhuis: Volgens de goedgekeurde jaarrekening is de boekwaarde een bescheiden 2,6 miljoen euro. De opbrengst van de verkoop zal net als de opbrengst van de voormalige burgemeesterswoning snel in de begroting een plekje vinden.

Maar waarom zouden we het moeten verkopen?

Er staat veel kantoorruimte leeg, ook in Laren. Die is lastig te verhuren of te verkopen. Tegelijkertijd is er een schreeuwend tekort aan betaalbare woningen in het dorp. Zou die situatie niet in een klap op te lossen zijn door het raadhuis geschikt te maken voor bewoning?

Er zijn nog een aantal huurders in het raadhuis die misschien graag in het pand willen blijven zitten maar er komt zeker 600 m2 vrij, en misschien wel meer als er meer als een deel van de parkeerplaats ook bebouwd kan gaan worden. De mogelijkheden om een flink aantal woningen te realiseren zijn er echter voldoende. Of de gemeente het zelf, de woningbouwvereniging of nog een andere partij het op moet gaan pakken en uit moet gaan voeren is niet zo snel te zeggen.

Er zijn vast heel veel bezwaren te verzinnen, en die zullen er gerust geroepen worden. Maar er zijn minstens zo veel voordelen. Laten we in ieder geval nadenken over het idee en misschien een onderzoek laten verrichten naar de haalbaarheid. En dat zeker voordat het pand in handen valt van een ontwikkelaar die wat minder opheeft met de gewone woningzoekenden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This