Home > Nieuws > Ook drie B’s

Ook drie B’s

door | apr 16, 2024 | Geen categorie, Groen Laren fractie, Larense gemeenschap

Die mevrouw met die groene trekker heeft er drie maar ook Laren, net als alle andere gemeenten, heeft drie B’s. Drie belangrijke B’s die met elkaar strijden als het gaat om ruimte, aandacht en geld. Niet die B’s van de BBB maar heel andere; Bewoners, Bedrijven en ten derde de Bezoekers.

De Bewoners van Laren, de Bedrijven/organisaties hier en natuurlijk de Bezoekers die naar ons dorp gelokt zijn door Singer, horeca en winkeliers.

Binnen de beperkte speelruimte proberen de drie hun belangen zo veel mogelijk zeker te stellen. En over die zekerheid gaat de raad als het gaat om een maatregelen en beslissingen; bestemmingsplannen, vergunningen, subsidies en steun, belastingen, woningbouw, mobiliteit, onderwijs, gezondheid etc. etc.

Maar geld en mogelijkheden zijn schaars en om die zaken zijn de drie B’s in competitie en de raad bepaalt wie “de winnaar” is. Onze onbetwiste nummer een: de bewoners. Die hebben bij elke beslissing voorrang.

Enkele belangrijke beslismomenten; ruimte en voorrang voor de bewoners op de fiets of te voet als het om het verkeersplan gaat. Inzet op zo veel mogelijk betaalbare woningen als het om de woonvisie gaat. Beschermen en verbeteren van onze natuur en groene omgeving als er over de omgeving gepraat gaat worden en natuurlijk feesten en evenementen die vooral voor de Laarders en Laren leuk en goed zijn.

Het lijstje zegt waarschijnlijk heel duidelijk waar we voor staan en op in blijven zetten. De andere Larense partijen wisten het natuurlijk allang maar het kan nooit kwaad om het nog maar eens heel helder en duidelijk te stellen; onze B is bepaald.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This