Home > Nieuws > Democratie kun je leren

Democratie kun je leren

door | apr 9, 2024 | Geen categorie, Larense gemeenschap, Onderwijs

De gemiddelde leeftijd was zeker 50 jaar lager in vergelijking met een gewone gemeenteraadsvergadering. Maar dat is niet zo vreemd als de zetels bezet worden door de leerlingen van groep zeven van de Binckhorst.

De leerlingen waren met hun juf naar de raadszaal in Eemnes gekomen om een speciale zitting onder leiding van Prodemos te beleggen. Een speciaal programma om leerlingen bekend te maken met de werking van de gemeentepolitiek. Nadat ze in groepen een eigen politieke partij (waaronder de Partij voor het Milieu en de Partij voor de Vrije Kinderen) met naam en uitgangspunten hadden gevormd gingen ze met elkaar in debat om te bepalen hoe hun ideale stad eruit zou moeten komen te zien. Op een speelse en doordachte manier werd ze door Thijs van Prodemos geleerd hoe het er in de gemeenteraad aan toe gaat. Bijvoorbeeld kiezen voor een zwembad of een bos. Opvallend en mooi om te zien wat de leerlingen belangrijk vinden; groen, scholen, huizen en sport.

Na de gemeenteraadsvergadering hadden de leerlingen veel, leuke en goede vragen aan het aanwezige raadslid. Een invulling van onderwijs zoals dat misschien nog veel meer plaats zou moeten vinden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This