Home > Nieuws > Eerste gasten ****sterrenhotel

Eerste gasten ****sterrenhotel

door | apr 8, 2024 | Geen categorie, Natuur en milieu, Natuur in en rondom Laren

Het was gelukkig uiteindelijk  fantastische weer aan het einde van een vooral regenachtige vrijdag  5 april voor de eerste vliegende bezoekers van het eerste vier sterren insectenhotel. Belangstellenden waren er genoeg. Afgelopen vrijdag waren meer dan vijftig nieuwsgierigen aanwezig in de kloostertuin van het Brinkhuis bij de officiële opening van het eerste viersterren insectenhotel.

De imkervereniging van de VBBN Laren-Blaricum had een feestelijke uitnodiging uitgedaan voor de ingebruikname van het hotel. Dit ter ere van het honderdjarig bestaan. Imkers hebben zogenaamde sociale bijen. Dat willen zeggen honingbijen die permanent in een kolonie leven.  Maar dat ze niet minder begaan zijn met de solitaire bijen blijkt wel uit het mogelijk maken van deze nestelgelegenheid. De alleenlevende (solitaire) bijen hebben iets minder economische betekenis maar zijn beslist niet minder belangrijk bij het instandhouden en versterken van de biodiversiteit.

Dat benadrukte ook de spreker bij de opening Michiel Horthals: “Ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet alleen een heel eer vind om hier te zijn maar vooral omdat die beetjes hier zijn. De solitaire bijen hebben een symbiose met de andere levende organismen de planten. De imkers hebben hierbij laten zien dat ze ook heel veel houden van de solitaire bijen en zijn over hun eigen schaduw heengestapt.”

Ook de voorzitter van de vereniging Johan Calis benadrukte het belang van het hotel: “Imkers zijn per definitie ambassadeurs van de biodiversiteit. Het is een bed and breakfast en de imkers leveren een bed maar vragen aan anderen om een inspanning te leveren om breakfast te leveren voor deze beestjes”.

Het officiële openingsmoment bestond uit het onthullen van het zeer informatieve informatiebord dat bij het hotel is opgehangen.

De jarige vereniging kon de realisatie van het hotel mogelijk maken dankzij de steun van de Rabobank.

Uiteraard is iedereen van harte uitgenodigd om te komen kijken bij het splinternieuwe onderkomen in de prachtig opnieuw en ook insectenvriendelijk ingerichte kloostertuin van het Brinkhuis .

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This