Home > Nieuws > Groenste-Laren-dag

Groenste-Laren-dag

door | jun 7, 2024 | Groen Laren fractie, Larense gemeenschap, Vereniging Groen Laren

De mooiste en oudste traditie van Laren is natuurlijk de St Jansprocessie. Maar ook die is ooit een eerste keer gelopen. Dat was om precies te zijn in 1886. Een jonge partij als de onze moet nog tradities ontwikkelen. Eentje hebben we al sinds de laatste gemeenteraadsverkiezingen: Groene Koffie op de woensdag na de gemeenteraad.

Met gepaste trots brengen we onze eigen nieuwste traditie die binnenkort voor het eerst plaats gaat vinden: De jaarlijkse traditionele Groen-Laren-Dag.

Bij de Groene Afslag, op zaterdag 6 juli organiseren we een mooi dubbelprogramma dat er als volgt uitziet:

12.00 uur         Inloop met koffie

12.15 uur         Jaarvergadering Groen Laren

12.45 uur         Lunch

13.30 uur         Middagprogramma, Workshop: Natuurfotografie

16.00 uur         afsluiting en borrel

Hoogtepunt is een inspirerende workshop: Natuurfotografie met je smartphone.

Om 13.30 uur zijn alle startende, gevorderde en potentiële fotograven van harte uitgenodigd om tips en tricks te krijgen van de ervaren amateur natuurfotograaf Andreas Grunwald. Andreas is voorzitter van de Vogelwerkgroep het Gooi en omstreken en medeverantwoordelijk voor de Korhaan. Het blad dat uitmuntende en prachtige natuurfoto’s van met name vogels publiceert. Met de tips en aanbevelingen gaan we vervolgens met de smartphone aan de slag in de groene omgeving van de Groene Afslag.

Voor het fraaiste resultaat wordt een mooie prijs uitgereikt tijdens de feestelijke afsluitingsborrel.

Maar naast deze inspirerende workshop is er voorafgaand in de ochtenduren onze jaarlijkse ledenvergadering. Die is kort maar krachtig en het bestuur en de fractieleden vertellen wat er gebeurd en gedaan is en wat er gaat gebeuren. Alle leden maar ook mogelijk geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Deze vergadering begint om 12.00 uur en sluit af met een smakelijke en gratis lunch. Daarna sluiten we aan bij de workshop.

Een ieder van harte welkom!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This