Home > Nieuws > Eet-geen-dieren-dag

Eet-geen-dieren-dag

door | okt 1, 2021 | Geen categorie

Ongeveer 600.00 dieren per dag worden er in Nederland opgegeten. Van piepkleine kuikens tot grote koeien en alles wat daar tussenin zit. Dat is een flinke optocht.

Op 4 oktober worden traditioneel onze huisdieren extra geknuffeld en gevoerd en dat is heel mooi. Maar al die andere dieren hebben niet zo’n leuke maar net zo’n nare dag als al die andere dagen en mogelijk is het zelfs hun laatste dag. Het zal niet nodig zijn om uit te leggen hoeveel van die dieren hun treurige dagen moeten doorbrengen in nare omstandigheden.

Daarom is het heel goed om hier een dag heel erg bij stil te staan en bewust iets ander te eten want een dag zonder vlees is niet alleen beter voor de dieren en beter voor het milieu maar vooral ook beter voor je gezondheid. En er zijn heel veel lekkere alternatieven.

Natuurlijk is het nog veel beter om nog veel vaker eet-geen-dierendag te vieren maar dat moet je misschien maar zelf bedenken.

Voor meer informatie en heerlijke recepten kun je onder andere terecht bij wakkerdier.nl, (waarvan ook de afbeelding afkomstig is)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This