Home > Nieuws > Wandelen

Wandelen

door | mei 22, 2024 | Geen categorie, Larense gemeenschap

De spandoeken hangen boven alle toegangswegen van Het Gooi. De 14e editie van de Gooise vierdaagse, dit jaar van 12 t/m 15 juni, komt eraan. De circa 80 vrijwilligers lopen zich al warm voor het wandelevenement, met dagelijkse start- en finishplaats Laren.

Met nog meer variatie in de vier routes dan voorheen: minder kaarsrechte polderwegen, meer kronkelpaden door bos en hei en dorpsstraatjes. Kortom een schitterende ontdekkingstocht langs de mooiste plekjes van de regio.

Nieuw is ook het positieve geluid uit de Gooise gemeentehuizen, want alle burgemeesters willen meedoen. Als stempelaar, prijsuitreiker, deelnemer of startschutter. Zo loopt Larens eerste burger Nanning Mol de 30 km, geeft Barbara de Reijke uit Blaricum het startschot op de slotdag en bemant Roland van Benthem (Eemnes) weer een controlepost.

,,Ik ben heel blij met deze respons”, zegt voorzitter Tim Bitter van de Stichting Wandelvierdaagse Het Gooi. ,,Naamsbekendheid is heel belangrijk voor ons als vrijwilligersclub.”

Want het evenement valt of staat met de inzet van vrijwilligers, aldus de nieuwe coördinator Esther Eggenkamp. Haar geheim: ,,Je mensen meenemen in je plannen en laten voelen dat ze erbij horen. We gaan nu naar de ruim tachtig vrijwilligers en die zijn allemaal even belangrijk. Het mooie van deze vierdaagse is dat er geen stuiver aan de strijkstok blijft hangen. De hele opbrengst gaat, buiten de vaste kosten, naar onze goede doelen. En daar doe je het voor!”

Start- en finishplaats is het feestelijk opgetuigde sportcomplex van SV Laren aan het Schuilkerkpad in Laren, waar vandaan het legioen alle dagen op pad gaat. De eerste dag staat de Meentenroute door Eemnes en Blaricum op het programma, gevolgd op dag 2 door de bij velen favoriete Landgoederenroute naar ‘s-Graveland. De Vuursche route, dag 3, richt zich op kasteel Groeneveld en de Vuursche bossen en de slotdag voert de wandelaars langs de oude Zuiderzeekust tussen Naarden en Huizen, waarbij de Huizer burgemeester Niek Meijer optreedt als stempelaar in de voetbalkantine van Zuidvogels.

Alle dagen worden de wandelaars bij thuiskomst in de feesttent begroet met sfeervolle muziek en gezelligheid. Op de slotdag zijn de burgemeesters, onder wie ook Han ter Heegde van Gooise Meren en de Hilversumse wethouder Karin van Hunnik, present om de cheques uit te reiken aan een aantal goede doelen in de regio. In de loop der jaren hebben de deelnemers aan de Gooise vierdaagse al meer dan 100.000 euro bijeen gelopen.

Inschrijven kan via de website www.wandelvierdaagsehetgooi.nl of elke dag bij de startplaats. Daarbij kan gekozen worden tussen de 4 x 10, 20, 30 en 40 km, maar wandelaars kunnen zich ook per dag aanmelden. Voorzitter Tim Bitter van de wandelclub: ,,Vorig jaar hadden we bijna 1400 deelnemers en ook nu rekenen we weer op een flinke opkomst, want wij hebben niet alleen de allermooiste, maar ook de gezelligste vierdaagse van ons land.”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This