Home > Nieuws > Verkeer en oponthoud

Verkeer en oponthoud

door | jun 6, 2023 | Verkeer

Boerderijtjes, akkertjes, weilanden, de lommerrijke Brink met kerk en kroeg. Dat was ons dorp toen Mauve en collega’s hier naartoe kwamen om te genieten van het dorp en het te vereeuwigen. Met een postkoets kwamen ze aan en kenden geen haast. Net als veel andere dorpen en steden is Laren niet gebouwd om veel verkeer en drukte te verwerken. Dat dorpse is lang geleden en de wereld is drastisch veranderd.

In januari heeft het college aangekondigd om aan de slag te gaan met het verkeer. Een onderzoek werd aangekondigd dat uitgevoerd gaat worden door een extern bureau. Wij hebben gevraagd wat de opdracht wordt en hoe groen die opdracht en natuurlijk ook de plannen en uitvoering zullen zijn. Inmiddels zijn er ruim vier maanden verstreken en er is nog niet zoveel gebeurd. En dat terwijl er toch echt zaken zijn die aangepakt moeten gaan worden en dat liefst op korte termijn. Mooie exposities in het Singer leveren te veel parkeerders op in een propvolle buurt, drukte op de A1 en A27 verleiden veel sluipverkeerders om gezamenlijk een file in het dorp te organiseren en automobilisten maken de dienst uit. Voetgangers en fietsers zijn vaak vogelvrij.

Tijdens de laatste raadsvergadering is informatie beloofd en daar zitten wij met smart op te wachten.

Hopelijk gaat de wethouder -uiteraard met inachtneming van de maximum snelheid- nu een beetje extra gas geven zodat we niet nog veel langer hoeven te wachten op een prettig, veilig en goed verkeersplan.

 

Overigens: Mocht je overigens “met ons mee willen wachten” en meedenken dan ben je natuurlijk welkom. Iedere woensdag na de raad drinken we om 11 uur koffie in het Brinkhuis. Maar je kunt natuurlijk ook bellen of melen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This