Home > Nieuws > Mag het licht uit?

Mag het licht uit?

door | dec 2, 2022 | Larense gemeenschap

Aan alles komt een eind. Zelfs de allerbeste Nederlandse band van de afgelopen 100 jaar gaat stoppen; de Dijk.

Alles is eindig en dat geldt al helemaal voor de fossiele brandstoffen olie en gas. Dat gaat ook een keertje op. Wat dat gaat betekenen voelen we nu als een voorproefje. Zorgen om de energiekosten en niemand die weet hoe lang dit nog gaat duren. Als reactie zijn al veel mensen begonnen zuinig aan te doen en te isoleren. Dat heeft natuurlijk als bijkomend voordeel dat het milieu ervan profiteert.

Goeie acties in het dorp; het Brinkhuis doet haar deuren open om mensen de gelegenheid te geven om de kachel uit te laten. Hoeven ze niet thuis in de kou te zitten. Maar ook kunnen de Laarders en vooral de Laardertjes daar leren over hun energieverbruik bij de expositie Kompas op Groen. Heb je vragen over je energieverbruik of vraag je je af welke isolatiemaatregelen je het beste zou  kunnen nemen? De vrijwilligers van de energiecoöperatie Hut van Mie zijn er geregeld aanwezig voor het energiespreekuur.

De noodzaak wordt door veel mensen gevoeld, maar vreemd genoeg niet door iedereen. Want ondertussen wordt het schaatsbaantje flink gekoeld, brandt de feestverlichting langdurig en uitbundig, verwarmen de terraskacheltje gerieflijk en staan de winkeldeuren vaak wagenwijd open om de kooplustigen binnen te lokken. Is dit nou verspilling, onverstandig of onverschillig?

Misschien niet vreemd dat eigenlijk mijn favoriete nummer Dansen op de Vulkaan is, maar eerst maar die andere hit: Mag het licht uit?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This