Home > Nieuws > Een gevoel van schaamte

Een gevoel van schaamte

door | apr 1, 2021 | Natuur en milieu

Vaak heb ik gedacht dat ik mij alleen voor mijn eigen daden zou moeten schamen en niet voor die van anderen. Daar ben ik na gisteravond een beetje op teruggekomen.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering gisteravond werd de raad gevraagd om in te stemmen met het voorstel van het college om in het kader van de warmtetransitie een afwachtende houding in te nemen. Deze transitie is o.a. het omschakelen van aardgas naar andere alternatieve energiebronnen in de volksmond aangeduid als ‘van het aardgas af halen’.

Nu zou je mogen verwachten dat de raadsleden op hun achterste benen zouden staan: “We moeten toch moeten opschieten met milieumaatregelen, want anders halen we de klimaatdoelstellingen nooit!” Of woorden van deze strekking.

Maar niets van dat.

De VVD:

“Het moet haalbaar en betaalbaar zijn”.

Larens Behoud (LB):

“Heel verstandig om voorlopig niets te doen. De zienswijze is een prima zienswijze”.

Liberaal Laren (LL):

“Heel goed om niet voorop te lopen. Het is onbetaalbaar en zonnepanelen kunnen straks niet gerecycled worden en kernenergie moet een heel goed alternatief vormen”.

Het aantal argumenten dat door mijn collega raadsleden bedacht en benoemd is zou niet op een A4tje passen. Uiteraard wordt er graag verwezen naar bronnen als Elsevier en het FD. Positieve mededelingen en meningen over kernenergie worden bijna letterlijk met gejuich ontvangen, daarbij voor het gemak even voorbijgaand aan de technische (on)mogelijkheden op korte termijn en het nog steeds niet opgeloste probleem van het afval.

Geen voorhoede in Laren als het gaat om het milieu en de klimaatdoelstellingen. Een gemiste kans en dat is heel erg spijtig. Een beetje schaamtevol dus.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This