Home > Nieuws > Tegel wippen

Tegel wippen

door | apr 11, 2023 | Geen categorie, Natuur en milieu

In de gemeenteraad wordt vooral veel gepraat. Maar om de lijfspreuk van de aanstaande landskampioen maar te citeren; “Geen woorden maar daden”. En dat kan. Van 21 maart tot en met 31 oktober 2023 spelen we in heel Nederland het NK Tegelwippen en Laren is een van de deelnemers.

Waarom dit niet alleen een leuke maar ook een zinvolle wedstrijd is? Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. Daarbij krijgen we steeds vaker te maken met problemen als hittestress en wateroverlast, omdat onze leefomgeving sterk is versteend. Al die stenen verkoelen niet op een hete dag en laten geen water door wanneer het regent. Dat regenwater kan dan het riool overbelasten, de Brink laten overstromen of je kelder inlopen. Het project Laren regenklaar is niet voor niets uitgerold. Minder tegels en meer groen gaat dit tegen.

Daarnaast heeft onderzoek uitgewezen dat een groenere leefomgeving een positief effect heeft op onze mentale gezondheid.

Het belooft een spannende wedstrijd te worden. Gemeenten gaan met elkaar de strijd aan en iedereen kan meedoen door tegels te wippen in z’n eigen voor-, achter-, of geveltuin!

Natuurlijk draait het kampioenschap niet alleen om rivaliteit, maar heeft het een hoger, gemeenschappelijk doel. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier!

Kijk op de site www.nk-tegelwippen.nl en laat je inspireren. Doe mee en geef je gewipte tegels op!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This