Home > Nieuws > Padel spelen of wonen?*

Padel spelen of wonen?*

door | nov 5, 2023 | Geen categorie

Op 28 oktober is de vernieuwde Tennishal Sprokkelenburg als Racketcentrum Padel Plaza met enige bravoure geopend. Daarnaast is door de gemeente Laren meegewerkt  aan de behoeften van de plaatselijke vereniging Laren ‘99 om te voorzien in voldoende en goede accommodatie. Er blijven uiteraard voetbalvelden en tennisbanen maar er komen padelbanen bij! Binnenkort is er dus volop gelegenheid om deze sport te gaan beoefenen. Met al deze mogelijkheden vervalt dus de noodzaak om het hockey-oefenveld aan de Eemnesserweg te gebruiken als plek voor uitbreiding van padel- en/of tennisbanen.

In de afgelopen jaren is in Laren voorrang gegeven aan de realisatie van woningen en appartementen in het (zeer) dure segment. Maar van de opgaaf om meer sociale woningbouw te realiseren is het niet gekomen. Helaas beschikt de gemeente nog maar over zeer weinig eigen grond om dit soort plannen te realiseren. De ruimte aan de Eemnesserweg is dus heel geschikt èn beschikbaar gekomen.

Groen Laren heeft daarom tijdens de raadsvergadering van 3 november het college van B&W gevraagd onderzoek te laten verrichten naar de mogelijkheid om aan de Eemnesserweg  op korte termijn sociale woningbouw te realiseren. Heel goed dat het CDA, Larens Behoud en D66 ons voorstel gesteund hebben. Daardoor moet de wethouder aan de slag en komt er misschien op termijn sociale woonruimte bij!

*(met dank aan Padel Plaza voor het gebruik van het logo)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This