Home > Nieuws > La Gare aan de Stationsdreef

La Gare aan de Stationsdreef

door | feb 11, 2021 | Woningbouw

De naam van de straat is door de ontwikkelaar alvast aangepast aan de nieuwe welluidende naam van wat vroeger het Stationshotel was: De Stationsdreef. Ik verzin het niet, het staat op de site van de makelaar.

Bij de Chinees worden twaalf ver-bovenmodale flatjes gebouwd in een kolossaal pand. En nu komen er eventjes verderop nog  14 prijzige plekjes als opvulling voor het Rabobankpand bij. Tenminste, als het college z’n zin krijgt. Die zijn er zeer van gecharmeerd en gunnen projectontwikkelaars en bemiddelden alle het goede.

Volstrekt niet zoals afgesproken is in de bouwnota, wordt heel langzamerhand iedere bouwvlek ingevuld met peperdure woningen waar Laarders met een gewoon inkomen alleen na minstens 85 jaar sparen van mogen dromen. Als schaamlapje laat de verantwoordelijke wethouder soms een paar betaalbare woninkjes bouwen en roemt vervolgens zijn verdiensten.

De raad kan natuurlijk gewoon Nee zeggen op de Raboplannen, want voor het toestaan moet het bestemmingsplan aangepast worden. In het bestemmingsplan mag er op de Raboplek kantoor gehouden worden en is er geen woonbestemming. Over het veranderen van dit bestemmingsplan  gaat de raad. Maar Nee zie ik de VVD nog niet zo snel zeggen want die willen nog veel meer “grandeur en landmarks”. Het zijn immers vooral hun kiezers die blij worden van al die overmaat en overdaad. Hun hondstrouwe coalitiepartner en meeloper  gaan het hen ongetwijfeld napraten.  Die hebben hun één derde eis m.b.t. sociale woningbouw allang doorgespoeld.

De eerder aangehaalde bouwnota waarin levendigheid in het centrum, gemengd gebruik van bebouwing en sociale woonruimte benoemd worden, zijn binnenkort alleen nog maar loze woorden op oud papier. Geen beleid meer in het belang van het dorp en al helemaal niet in het belang van de Laarders. Binnen enkele jaren heeft Laren niet alleen de hoogste z.g. rollatordichtheid (d.w.z. het hoogste aantal rollators per hoofd van de bevolking) maar ook gewoon de allerhoogste gemiddelde leeftijd.

Bart Vos

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This